Диканські художники - серед переможців обласного фестивалю ім. Г.Ксьонза

Художники О.Братський, Д.Марченко.
  Для творчої людини визнання її доробку, праці, досягнень - найбільша нагорода. До когорти митців належать і художники - як професійні, так і самодіяльні. Правда, різниця в статусі на їхніх полотнах не відчутна, майстерність стирає всі грані.
  Нещодавно завершився обласний фестиваль художників-аматорів імені Григорія Ксьонза, оголошений Полтавською обласною радою. У ньому взяли участь сто живописців з чотирьох міст обласного значення і двадцяти районів області. В Полтавському художньому музеї (Галереї мистецтв) ім. М.Ярошенка відбулося відкриття виставки картин переможців обласного етапу. На розгляд обласного журі було представлено 311 робіт, відібрано для виставки - 126 картин 68 художників. При оцінюванні журі враховувало креативність у зображенні подій, явищ, цікавих моментів життя, художній рівень робіт, їхню композиційну досконалість, авторське самовираження. Із 16 творів художників Диканщини, поданих на конкурс, виставковий зал Галереї мистецтв прикрасили полотна Олександра Братського ("Кочубеївські дуби"), Вільяма Порініса ("Останні жителі села", "Засуха", "Портрет фрау Ольги"), Дмитра Марченка ("Ранок у лісі"), Ірини Кудінової ("Натюрморт з вишнями"), Людмили Бекпулатової ("Калина", "Півонії"). Ці ж картини увійдуть до каталогу робіт художників-переможців обласного етапу фестивалю. Він являє собою презентаційне видання, котре буде рекламувати роботи полтавських художників-аматорів не лише в області,  а й в усій Україні та за кордоном. Адже мова мистецтва розкриває ширші можливості, аніж самі лише дипломатичні перемовини. Недарма французький художник ХІХ ст. Каміль Пісарро говорив: "Картини художника розкажуть про нього набагато більше, ніж могли б написати біографи".
В.Порініс "Портрет фрау Ольги".

І.Кудінова "Натюрморт з вишнями".

Л.Бекпулатова "Півонії", "Калина".

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...