Конкурс "Юний художник", присвячений 157-й річниці від дня народження М.К.Башкирцевої

   26 листопада 2015 року в меморіальній кімнаті М.К.Башкирцевої Диканської картинної галереї відбулося урочисте підведення підсумків щорічного районного конкурсу дитячого малюнка "Юний художник", присвяченого 157-й річниці від дня народження Марії Костянтинівни Башкирцевої. У конкурсі взяли участь учні Диканських гімназій ім. М.В.Гоголя та № 2, Стасівської гімназії ім. М.К.Башкирцевої, шести шкіл району (Орданівка, Великі Будища, Водяна Балка, Петро-Давидівка, Чапаївка, Балясне). В цьому році на розгляд жюрі було представлено 116 робіт.






  Переможці визначалися у трьох вікових категоріях: 1-4, 5-8 та 9-11 класи. У першій віковій категорії журі перше місце віддали Чипенко Миколі, учню Диканської гімназії ім. М.В.Гоголя та Рядно Дар'ї, учениці Стасівської гімназії ім. М.К.Башкирцевої. Друге та третє місце посіли роботи учениць Диканської гімназії ім. М.В.Гоголя Чипенко Софії та Василенко Дар'ї. З-поміж учнів 5-8 класів перемогу здобули Зелененька Оксана (Диканська гімназія № 2), Данішевська Софія (Стасівська гімназія ім. М.К.Башкирцевої) та Дзюба Альона (Диканська гімназія № 2). Серед старшокласників перше місце зайняли роботи Медведської Анни, учениці 11 класу Стасівської гімназії ім. М.К.Башкирцевої та Парфьонової Марії, учениці 11-А класу Диканської гімназії ім. М.В.Гоголя. За оригінальність журі також відмітило роботу "Сподівання" Панової Єлизавети, учениці 7 класу Орданівської ЗОШ. 
  Не перестає дивувати і мешканка села Ландарі Шаповал Світлана, яка вже другий рік поспіль, поза конкурсом, представляє на виставку свої роботи.
 Усі переможці отримали грамоти і подарунки від журі, до складу якого входили художники Олександр Братський, Володимир Криворучко, Ірина Кудінова, директор історико-краєзнавчого музею ім. Д.М.Гармаша Надія Крюченко і провідний екскурсовод музею Неля Гордівська.




Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...