Урок з народознавства "Посуд українців"

  22 березня – день Великомучеників Севастійських, день Сорока мучеників, Сорок Святих або день усіх Святих, у народі «Сороки». Тому саме цього дня в історико-краєзнавчому музеї для учнів Диканського навчально-виховного комплексу ім. М.В.Гоголя був проведений тематичний урок з народознавства "Посуд українців".
 Ведуча - науковий співробітник музею Наталія Дзюба запросила присутніх на гостину у давню українську хату та познайомила з найпоширенішим посудом та стравами, які наші пращури готували та виготовляли. Вона ж розповіла про гончарне мистецтво та підготувала уривки відео про  щорічний Національний фестиваль гончарства “Здвиг”, що проходить в с-щі Опішне, "куманець" - оригінальний різновид українського традиційного посуду та найголовнішу українську страву  - борщ.
 І так як на Сорок святих за традицією,  кожна господиня мала пекти пироги, пампушки чи інше печиво, то на завершення уроку, всіх присутніх почастували печеними пирогами та смачним узваром.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...