Картинна галерея знову відчиняє двері

  22 листопада цього року відбулося довгоочікуване відкриття першого поверху картинної галереї ім. М.К.Башкирцевої, яка майже чотири роки перебувала на ремонті. 
  Урочистості були приурочені 161-й річниці від дня народження відомої художниці. Тож гостей свята в залах галереї зустрічали Микола Гоголь, Солоха та сама іменинниця Марія Башкирцева. 
  Привітати колектив  історико-краєзнавчого музею ім. Д.М.Гармаша прийшли голова районної ради Станіслав Муха та перший заступник голови РДА Зоя Присяжнюк, які вручили подяки, подарунки та квіти Дуднику В.Ю. – заступнику голови РДА за організаційну та практичну допомогу у проведенні ремонтних робіт в картинній галереї,  Батраченко В.В. – директору ПП «Компанія «Надежда» за благодійну допомогу  у придбанні цінних історичних експонатів для історико-краєзнавчого музею, Зеленському В.Ф – депутату районної ради  за допомогу у матеріальному забезпеченні картинної галереї ім. М.К.Башкирцевої.
 Начальник відділу культури і туризму Євген Онищенко у своєму виступі назвав ці урочистості "генеральною репетицією" до повного відновлення роботи картинної галереї.
 Не обійшлося і без подарунків, які вручи друзі музею художник Віктор Журов і колектив Регіонального ландшафтного парку "Диканський".
 Подяками та подарунками, директор музею Надія Крюченко нагородила Братського О.В. – художника історико-краєзнавчого музею за високий професіоналізм у художньо-оформлювальній діяльності та Сохань Є. В. – учителя НВК ім. Гоголя за благодійну допомогу у поповненні історичними реліквіями музейної колекції. 
 Завершилися урочистості покладанням квітів до бюсту Марії Башкирцевої біля картинної галереї.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...