ДИКАНЬКА НА КІНОПЛІВКАХ ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ ХХ СТОЛІТТЯ. ЗАБУТІ ТКАЦЬКІ ТРАДИЦІЇ КРАЮ



22 вересня у стінах картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбувся захід "Диканька на кіноплівках першої половини ХХ століття. Забуті ткацькі традиції краю".



Захід пройшов за сприяння історика, доктора культурології, кандидата історичних наук, завідувача кафедри історії, музеєзнавства та пам'яткознавства Харківської державної академії культури Анатолія Леонідовича Щербаня.

Запрошені переглянули уривки з кіноопівадання "Вітер з порогів", що частково знімався в Диканьці наприкінці 20-х років, а також уривки з документальної хроніки 40-х років ХХ століття. Відеоролик змонтовано на волонтерських засадах диканчанином В.Бородаєм.




Працівниками музею була підготовлена виставка та історична довідка про забуті ткацькі традиції нашого краю. Розлогіше читайте на сторінках газети "Трудова слава". Ролик можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=vD_9ysOgOYo

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...