Мальовничий дивосвіт

В одному з залів картинної галереї ім. М.К.Башкирцевої відкрита виставка робіт художниці-кераміста Юлії Багацької та виставка художніх виробів з бісеру Оксани Танчинець.
Юлія Багацька народилась в м. Полтава. Закінчила Полтавський національний технічний університет ім. Ю.Кондратюка (архітектурний факультет) за спеціальністю "образотворче та декоративно-прикладне мистецтво". Учасниця Всеукраїнських, обласних та міських художніх виставок; етнографічно-мистецьких свят та фестивалів в Україні та за кордоном.
На виставці представлені: графічні замальовки на тему море, мушлі; пейзажні мотиви; керамічні пласти, гончарний посуд, керамічні прикраси. Художниця намагається створювати свої роботи з урахуванням історичного минулого і відтворює в кераміці своє бачення неповторної краси природи.







Оксана Танчинець народилась в с. П'ядики Коломийського району Івано-Франківської області. Закінчила Калуське училище культури. Бісероплетінням займається з 1999 року. Працює в традиційному і сучасному стилях. Розвиває призабуті традиційні, створює нові авторські техніки за мотивами українських народних орнаментів.
Поєднує класичне ткацтво з іншими техніками: нанизування сіточкою, вишивка по основі, мозаїчне, ажурне, об'ємне плетіння. Приймає активну участь в регіональних, обласних та Всеукраїнських виставках майстрів народного мистецтва. Оксана Миколаївна атестований майстер НСМНМУ.











Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...