Виставка флористики майстрині з Полтави Валентини Таран

   Флористика, якщо проводити аналогію з образотворчим мистецтвом, це живопис квітами. У флористиці використовують квіти,рослини, різноманітне насіння, ягоди, плоди і т.і. Флористи застосовують не тільки матеріали в своєму початковому виді, а й піддають їх спеціальній обробці: покривають фарбою, лаком, деформують, змінюють для того, щоб предмети в композиції виглядали яскравіше.
   Флористика бере свій початок ще з давнини, коли квітам і рослинам надавалось велике значення. Вони наділялись містичними та надприродними силами, які впливали на долі людей, слугували оберегами.
   Сучасна флористика не підпорядковується  суворим правилам і різним догмам, але враховувати традиції різних країн та народів все ж необхідно.
   4 жовтня в Диканській картинній галереї ім. М.К.Башкирцевої була урочисто відкрита перша персональна виставка робіт самодіяльної майстрині з Полтави Валентини Таран. Валентина створює свої картини з природних матеріалів, за виключенням фарби, клею та лаку. Використовує насіння з овочів та фруктів, березову кору, шкурки апельсинів, шапочки жолудів і т.і. Всього близько тридцяти видів матеріалів.












1 коментар:

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...