Районний етап обласного фестивалю художників-аматорів ім. Г.Ксьонза

    2 листопада в Диканській картинній галереї ім. М.К.Башкирцевої був проведений  районний етап обласного фестивалю художників-аматорів ім. Г.Ксьонза.

  Ксьонз Григорій Петрович (1874-1946 р.р.) - художник-самоука, народний маляр-портретист. Народився в м. Миргород, в дитинстві переніс тяжку хворобу, внаслідок якої втратив слух і мову. Професійної освіти Григорій Ксьонз не здобув. Його наставниками були старі миргородські майстри-маляри, від яких він перейняв традиції давнього народного малярства. Писав Григорій Петрович переважно портрети, інколи картини на історичну тематику, натюрморти, пейзажі. Зараз роботи художника зберігаються в Полтавському художньому музеї, в Миргородському та Лубенському краєзнавчих музеях, у приватних колекціях.
  До участі в обласному фестивалі запрошуються художники-аматори, які мають високий творчий доробок з образотворчого мистецтва: живопису, графіки, скульптури та проживають на території Полтавської області.
 Фестиваль проводиться з метою відродження національної школи художньої майстерності, виявлення і підтримки творчо обдарованих художників-аматорів, популяризації народного мистецтва, збагачення культурних надбань і традицій Полтавського краю.
  Фестиваль відбувається у два етапи: 1 – районний, де журі проводить відбір кращих робіт і надає їх у розпорядження виставкому фестивалю; 2 – обласний – виставка кращих робіт-художників аматорів проходить у Полтавському художньому музеї. За результатами виставки буде виданий каталог робіт художників-аматорів, учасників другого етапу фестивалю.
  Взяли участь у  районному етапі фестивалю місцеві художники-аматори Криворучко В.Ф., Братський О.В., Кудінова І.М., Перехрест Т.М., Бекпулатова Л.М., Збаранський А.І., Демченко А.В., Порініс В.Г., Марченко Д.І., Гришанін В.В.
  До уваги журі було представлено 43 роботи. При оцінці картин журі враховувало креативність у зображенні подій, явищ та цікавих моментів життя,  художній рівень, композиційну досконалість, авторське самовираження.
     За підсумками до другого етапу фестивалю були відібрані роботи Криворучка В.Ф., Братського О.В., Кудінової І.М., Перехрест Т.М., Збаранського А.І., Демченко А.В., Порініса В.Г., Марченка Д.І., Гришаніна В.В.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...