Круглий стіл "23 роки незалежній Україні"

   24 серпня українці відзначають своє головне державне свято – День незалежності України. У цей день 1991 року Верховна Рада Української РСР проголосила Україну незалежною, демократичною державою і винесла «Акт проголошення незалежності України» на підтвердження всеукраїнським референдумом. Референдум, проведений першого грудня того ж року, виявив тверде прагнення українського народу до свободи і самостійності: за його результатами, незалежність України підтримали 90,92% виборців. Таким чином, народна воля остаточно утвердила відродження української державності.
   Виникнення національної української держави остаточно завершило собою багатовікову історію національно-визвольних змагань, що постійно велись українським народом від часів розпаду та поневолення Київської Русі. Здобувши свободу, українці отримали право вільно розвивати власну мову та культуру, самостійно розпоряджатись своїми національними багатствами та захищати свої інтереси на міжнародній арені, виступаючи повноцінними членами світової спільноти.
  Напередодні свята, 21 серпня, в картинній галереї ім. М.К.Башкирцевої відбулося засідання тематичного круглого столу, який був присвячений 23-річчю незалежності України. Ведучою заходу була науковий співробітник історико-краєзнавчого музею ім. Д.М.Гармаша Н. Дзюба. 

   Про становлення незалежності України, її розвиток, присутніх познайомили старший науковий співробітник музею Г. Золотайко і провідний екскурсовод музею А. Кошель. Провідний екскурсовод музею Н. Гордівська повідала про всі віхи історії незалежності української держави, які пройшла і Диканщина, адже в музеї багато експонатів що розповідають саме про це.
  Учасників круглого столу зі святом привітали голова районної державної адміністрації О.Ус та голова районної ради С.Муха.

  Заступник голови районної державної адміністрації Т. Біляєва представила свої фото з Майдану, який їй вдалося відвідати.
  
  На круглий стіл завітав гість з Києва Ю. Гармаш - кінооператор, фотограф, викладач фотосправи. Він презентував свої роботи, які відзняв на Майдані під час революційних подій у Києві.

   Завершила засідання провідний бібліограф Диканської ЦБС О. Гірняк, зробивши бібліографічний огляд книг присвячених історії, духовності та культурі українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...