Урочистості до 80-річчя самодіяльного художника В.Ф.Криворучка

 17 березня 2015 року в картинній галереї ім. М.К.Башкирцевої відбулося святкування дня народження самодіяльного художника Володимира Федоровича Криворучка. На свято були запрошені друзі митця, його родичі, колеги по роботі та працівники культури краю.
  Відкрилися урочистості у виставковій кімнаті картинної галереї, де з нагоди ювілею художника була відкрита персональна виставка його робіт. На виставці предсталено близько двох десятків пейзажів, натюрмортів та сюжетних полотен, виконаних художником в останні 2-3 роки. Директор музею Н.В.Крюченко розповіла присутнім про творчий шлях художника, звернула увагу на особливості його творчої манери і індивідуальний мистецький почерк та вручила грамоту від адміністрації музею за багаторічну творчу діяльність та пропаганду краси рідного краю.
 Урочистості продовжилися в літературно-мистецькій вітальні ім. М.К.Башкирцевої. Ведуча заходу науковий співробітник музею Н.С.Дзюба запросила ювіляра до свого столика і розпочала розповідь про його життєвий шлях. В.Ф. Криворучко народився 15 березня 1935 року в с. Климківка Надеждинської сільської ради в сім'ї колгоспників. Його дитинство припало на передвоєнні роки, в школу він пішов тоді, коли ще йшла війна. Навчання було важким, не вистачало паперу,  не було ручок і чорнил. Але допитливий і цікавий хлопчик вже в 5 класі зробив свій перший малюнок, за який був нагороджений коробкою кольорових олівців. Так почалося творче сходження. 
 Перед службою в армії встиг попрацювати трактористом у колгоспі, але малювати не переставав, виконуючи замовлення своїх односельців. Три роки військової служби в м.Тула промайнули швидко, тому що командування побачило його художній талант і запросило його художником в будинку культури при військовій частині. Після служби повернувся в свій колгосп "Червоний партизан", де з 1958 року працював завідуючим Надеждянським сільським будинком культури. Це був період розквіту народного самодіяльного мистецтва. В будинку культури працювали хоровий, драматичний і інші мистецькі колективи. Тоді сільські клуби були місцем активного молодіжного дозвілля, тож роботи в завідуючого вистачало. В тому ж році Володимир Федорович вибрав собі і життєву супутницю, з Олександрою Василівною в мирі і злагоді живуть вже шостий десяток років. З теплотою і ніжністю батька привітала донька Світлана Володимирівна. 
 Потім ювіляр приймав вітання від завдуючого сектором культури і туризму Є.О.Онищенка, друга сім'ї О.С.Каплонського, колишніх колег по роботі Н.М.Мороз, Н.Ф.Курило, Л.І.Грубич, Г.І.Золотайко, друзів В.М.Булави та А.С.Івашка.



 Завершився захід побажаннями ювіляру міцного здоро'я та нових творчих досягнень.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...