Відкриття виставки робіт Гришаніна В.В.

 29 травня 2015 року в виставковому залі Диканської картинної галереї ім. М.К.Башкирцевої відбулося урочисте відкриття першої персональної виставки робіт молодого художника Валерія Гришаніна.
  Народився Валерій 4 лютого 1992 року в м. Полтава. В 2000 році з рідними переїхав до смт. Диканьки. В 2008 році закінчив 9 класів Диканської гімназії ім. М.В.Гоголя і вступив до Полтавського технічного училища №9, де отримав спеціальність ремонтника компютерної техніки.
 Мріяв стати професійним спортсменом і самовіддано займався спортом. В 14 років став інвалідом ІІ групи. В 19 років несподівано для себе і своїх рідних почав малювати олівцем спочатку на листочках паперу, потім почав удосконалювати свої вміння і спробував малювати одночасно двома руками.
  В 2013 році став учасником 5 сезону телешоу «Україна має талант». В цьому ж році знімальна група каналу СТБ створила фільм про його творчість.
  Натхнення для творчості черпає від спілкування з людьми, музикою, природою. Захоплюється мистецтвом епохи Відродження. Експериментує – створює картини зі скотчу. Працює в манері графіка, стріт-арт, скотч.




   Привітати молодого художника з відкриттям виставки прийшли рідні, друзі, знайомі, а також шанувальники творчості майстра: Ус Олександр Юрійович - голова райдержадміністрації, Муха Станіслав Володимирович – голова районної ради, Онищенко О.Є., завідувач сектору культури та туризму райдержадміністрації.
 В 2013 році в Полтаві проводився обласний фестиваль художників-аматорів ім. Григорія Ксьонза, де Валерій став одним із переможців районного етапу. Його роботи разом з роботами інших  диканських самодіяльних художників демонструвалися в Галереї мистецтв м. Полтави. За умовами конкурсу учасники отримують у подарунок каталог творів обласної виставки. Тож, Ковтун Ліна Федорівна – заступник начальника обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, Майорова Мілена Юріївна – завідуюча сектором обласного центру народної творчості, Полєтаєва Антоніна Володимирівна – провідний методист обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи приїхали на урочистості, щоб вручити цей каталог Валерію, а також іншим художникам, які брали участь у фестивалі.
 Зі словами щирого захоплення роботами до художника звернулися  Григоренко Лідія Андріївна – голова диканського місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів Союзу інвалідів України та самодіяльна художниця Сердюк Альона Станіславівна, яка, навіть, попрохала Валерія дати пару приватних уроків з живопису і їй.
 На завершення урочистостей  творчий колектив працівників РБК разом з юною солісткою Марією Семеновою підготували для присутніх невеликий концерт.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...