Виставка картин художниці Кудінової І.М.

 15 квітня 2015 року у виставковій залі картинної галереї ім. М.К. Башкирцевої відбулося урочисте відкриття першої персональної виставки картин місцевої художниці Кудінової Ірини Миколаївни. Привітати Ірину Миколаївну прийшли рідні, друзі, знайомі та колеги по роботі.       Відкрила виставку Надія Крюченко - директор історико-краєзнавчого музею ім. Д.М.Гармаша. Вона ознайомила присутніх з представленими роботами та коротко розповіла про саму художницю.
 Народилася Ірина Миколаївна 16.04.1970 року в селищі Диканька. У 1987 році із срібною медаллю закінчила Диканську середню школу. Ще з дитинства творчі здібності проявлялись у вязанні, малюванні, моделюванні одягу.
 У 1987 році стала студенткою Полтавського педагогічного інституту ім. В.Г.Короленка факультету педагогіки початкового навчання та образотворчого мистецтва, який закінчила у 1992 році.
  У 1993 році працювала у Диканській загальноосвітній школі на посаді виховательки групи продовженого дня. З 1994 р. по 1997 р. в цій же школі працювала вчителем початкових класів. З 1997 р. по 2002 р. працювала у районному центрі соціальної служби для молоді райдержадміністрації. З 2003 р. по 2007 р. – начальником служби у справах неповнолітніх райдержадміністрації. З 2007 року і по даний час працює начальником служби у справах дітей райдержадміністрації.
  Заміжня. Має доньку. Учасниця районної виставки робіт жінок-художниць, присвяченої 90-річчю утворення Диканського району (2013 р.), обласної виставки робіт жінок-художниць «Осяяні красою» на обласному святі «Маріїна долина» в смт. Чутово (2013 р.) та обласної виставки художників-аматорів ім. Григорія Ксьонза в м. Полтава (2014 р.).
  Зі словами захоплення та щирими побажаннями до мисткині звернулися заступник голови райдержадміністрації Біляєва Тетяна Григорівна, завідуючий сектором культури та туризму Онищенко Євген Олександрович, директор турфірми "Зелентур" Лелюк Любов Іванівна, молода художниця Мірошніченко Альона Станіславівна та шанувальниця творчості художниці Братська Наталія Михайлівна.

  Художниця взяла пензля до рук лише 3 роки тому. Як говорить вона сама про себе: «Я зрозуміла, що страшенно хочу довести самій собі, що зможу малювати. Придбала фарби і почала малювати. Малюю душею і серцем, малюючи, я живу. Коли акварель лягає на папір, я поринаю у той світ, у якому тепло і затишно, в якому немає проблем і метушні. Здається, що все навколо стає яскравим і набагато добрішим».

Кудінова І.М. Зимовий пейзаж.

Кудінова І.М. Спокій.

Кудінова І.М. Запах літа.

Кудінова І.М. Сніданок.

Кудінова І.М. Маки.

Кудінова І.М. Аромат жасмину.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...