Виставка робіт родини Громових

 28 серпня 2015 року в Диканській картинній галереї ім. М.К.Башкирцевої відкрилася виставка робіт родини Громових - Олексія Пилиповича, Вікторії Олексіївни, Дмитра Пилиповича і Любові Степанівни.
ГРОМОВИЙ ОЛЕКСІЙ ПИЛИПОВИЧ
(23.08.1965 -18.03.2013 р.р.)
  Народився в с. Попівка Зіньківського району Полтавської області. Після закінчення школи працював робочим на керамічному заводі в с. Опішня Зіньківського району. 1983-1986 р.р. – служба у Військово-морському флоті СРСР. У 1989 році закінчив Полтавський технікум торгівлі. Працював кухарем в школах та ресторанах м. Полтави. У  1993  році  одружився.  В   1995   році   разом   з   сімєю   переїхав  в с. Орданівка Диканського району, де працював на різних сільськогосподарських роботах. З 2005 року проживав разом з сімєю в с. Водяна Балка Диканського району.
  2002 р. – учасник мистецької акції «Мистецтво одного села» в Народному Домі м. Києва. 2003 р. – лауреат обласної премії ім. Панаса Мирного. Все життя Горомового О.П. присвячене мистецтву кераміки, працював з опішнянською глиною. Він нащадок потомственних гончарів. Творча манера автора незвична. Він поєднує полотно, вишивку і глину, яка додає особливого колориту та оживляє усе відтворене художником. Свої неймовірні роботи майстер створював на багатій народними традиціями Диканщині, оспіваній М.Гоголем.
  Учасник багатьох виставок, презентацій в м. Києві, Пирогово, Сорочинському ярмарку, в м. Полтаві та районних центрах на обласних святах: Диканьки, Великої Багачки, Карлівки, Шишак, Котельви, Решетилівки, Гадяча, Зінькова, Козельщини та ін.



  Мистецькі традиції батька продовжує та удосконалює донька Вікторія Олексіївна Громова. 
ГРОМОВА ВІКТОРІЯ ОЛЕКСІЇВНА
  Народилася 4 жовтня 1993 року в м. Полтаві. Тягу до мистецтва перейняла від батька – Олексія Пилиповича.
   Вже в дошкільному віці почала допомагати батьку розмальовувати глиняні іграшки, освоюючи древнє мистецтво опішнянської кераміки. В початкових класах школи стала постійною учасницею щорічних конкурсів дитячого малюнка в Диканській картинній галереї ім. М.К.Башкирцевої, неодноразово відзначалася грамотами та подарунками.
  У 2009 році стала учасницею традиційного щорічного Міжнародного симпозіуму гончарів «Здвиг», де працювала в художніх майстернях дитячого колегіуму мистецтв в с. Опішні.
 В 2011 році закінчила Водянобалківську загальноосвітню школу і стала студенткою Полтавського Національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка психолого-педагогічного факультету, відділення народного образотворчого мистецтва. В цьому ж році разом з батьком приймала участь у щорічній виставці творів народних умільців в літературно-меморіальному музеї В.Г.Короленка в Полтаві, де демонструвала своє нове творче захоплення – традиційну українську сюжетну вишивку хрестиком.
  В 2012 році взяла участь в конкурсі студентських мистецьких проектів на новий памятник для м. Полтави, що проводився Полтавською галереєю мистецтв (Художнім музеєм) ім. Д.Ярошенка.
  Відмінниця навчання, бакалавр. Продовжує навчання в  магістратурі на 6 курсі педагогічного університету.
  На цю виставку художниця представила 5 полотен виконаних у техніці батік.




 Сім'я Горомових Дмитро Пилипович і Любов Степанівна майстри опішнянської глиняної іграшки, Дмитро Пилипович член Спілки майстрів народного мистецтва. На виставці вони представили традиційні опішнянські свистунці, солянки, глечики, макітри, горшки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...