День Української Державності


   24 серпня 2021 року Указом Президента України Володимира Зеленського встановлено 28 липня - Днем Української Державності. День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.
 Тож 28 липня 2022 року в історико-краєзнавчому музеї ім. Д.М.Гармаша проведений масовий захід до цього свята та Дня Хрещення Київської Русі. 

 Гостям заходу належала честь бути першопрохідцями, адже свято на державному рівні відзначається вперше. Юні відвідувачі згадали важливі моменти української історії; визначили фундамент, на якому будувалась незалежність  та духовні цінності нашої держави; з’ясували витоки та значення слова «Україна»; виокремили наріжні ознаки української державності та впевнились у європейському  мирному майбутньому  України.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...