ПОПОВНЕННЯ ФОНДОВОЇ КОЛЕКЦІЇ МУЗЕЮ

Цієї п'ятниці художній відділ музею отримав чудовий подарунок - картину "Ніч перед Різдвом". Полотно працівникам музею вручив безпосредньо автор - Олег Рак.




Народився художник у 1963 році у м. Полтава. Любов до малювання виховала бабуся, яка проживала в смт. Диканька, і де пан Олег проводив всі канікули у дитячі та юнацькі роки.

Перша трудова спеціальність митця – художник-оформлювач. Потім було навчання на архітектурному факульті Харківського інженерно-будівельного інституту. Працював архітектором, викладав на кафедрі основ архітектури в м.Полтава, пізніше знайшов себе у будівельній сфері. Професійно почав займатись живописом лише в 50 років, втіливши свою давню дитячу мрію.

Художник- пейзажист. Улюблена техніка: олійний живопис на полотні.




За 10 років творчої діяльності ним було написано більше 400 картин, 150 з яких знаходяться у приватних колекціях в США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Республіці Кот-д'Івуар, ІзраЇлі, Катарі, ОАЄ, Тайвані, Індонезії, Австралії.

«Я хочу, щоб через мої картини тисячі людей з інших краЇн світу побачили красу України, її чарівну природу, і як зараз ця тендітна краса потребує захисту всіх людей, всієї світової спільноти.

Також я впевнений, що дитячі мрії повинні втілюватися в життя, і не важливо скільки вам років - 30, 50 або 70».

Щиро дякуємо пану Олегу за подарунок та любов до малої батьківщини та України! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...