"ДО БАБУСІ НА ГОСТИНИ" - МУЗЕЙ ОНОВЛЮЄ ЕКСПОЗИЦІЮ


Диканський музей має 9 експозиційних залів, що оповідають про окремі віхи історії нашого краю та народу в цілому. Проте світ не стоїть на місці, все змінюється, приходять нові покоління. І те, що колись було звичним явищем, для сучасної генерації є екзотикою. Завдання працівників музею - робити акцент не лише на політичній історії країни та краю, а й показати нашу минувшину з точки зору побуту, повсякденного життя звичайних людей.

БУЛО...

Цього разу ми взялися за 60-ті роки ХХ століття. "На гостини до бабусі" - ось так між собою називаємо ми нову експозицію, яку влаштували в одному із залів нашого будинку скарбів. Думаю, що багато з Вас, переглянувши фото та відвідавши музей, порине у прекрасне відчуття ейфорії від побаченого: пригадаються бабусині обійми, запах улюблених страв - ніхто вже не приготує їх так смачно, як колись, хоча і має рецепт. Підзорники, вишиті подушки, ляльки, дрібні деталі інтер'єру, які відійшли у минуле...як часто ми хочемо повернутись у дитинство, де було так затишно і спокійно. Вважайте, що наш музей став машиною часу і вам це вдалось.


СТАЛО!

Спільними зусиллями працівників музею, їх родичів та близьких друзів створено ось цей куточок інтер'єру житла диканьців 60-х років. Набір меблів для кухні, ліжко та деякі дрібні деталі оздоблення для нашої "кімнати" подарувала музею Олександра Літвінова, вони належали її мамі. 

Етажерку, старі світлини принесла директор музею Наталія Дзюба. Зберігач фондів Світлана Купка знайшла вдома статуетки та старі вишиті рушники. Людмила Жовновата доповнила експозицію рушниками, вазами та іншими важливими дрібничками тих часів. 




Золоті руки старшого доглядача музею Тетяни Дейнеки пошили подушки, наволочки, підзорники та оздобили їх вишитою тканиною тих часів.

 Реставраційними роботами (від оновлення меблів до ремонту дрібних деталей) та облаштуванням експозиції ми завдячуємо нашому майстру на всі руки, людині, без якої усі наші ідеї були б марними - Олександру Братському. Єдиний чоловік у жіночому колективі музею є нашим оберегом та нашою міцною опорою. Щиро дякуємо небайдужим мешканцям селища за допомогу в поповненні фондової колекції музею.

Запрошуємо оглянути нову експозицію.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...