ЗУСТРІЧ ВЕТЕРАНІВ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ У КАРТИННІЙ ГАЛЕРЕЇ

 


21 червня на базі Картинної галереї імені М.К.Башкирцевої було здійснено спільне проведення зустрічі ветеранів державної служби. У заході взяли участь секретар Диканської селищної ради Олег Семко, Голова ВП ОВУ у Диканській СТГ Валентина Якименко та директор історико-краєзнавчого музею Наталія Дзюба.









ІСТОРІЯ ДИТИНСТВА: ВІД НАЙДАВНІШИХ ЧАСІВ ДО СЬОГОДНІ

 

Мені здається,що одна з найбільших удач у житті людини - щасливе дитинство (Агата Крісті).

Люди мають безліч спогадів, зібраних упродовж свого життя. Вони щемливі, терпкі, кумедні, прекрасні, трагічні, надихаючі тощо. Проте найкращими у пам'яті більшості є спомини дитячі. Незабутні подорожі, спроби навчитися їздити на велосипеді та розбиті коліна, бабусині пироги, улюблені іграшки, друзі, прочуханка від дорослих за шкодливі витівки...Недарма дитинство вважається найкращим періодом життя людини.


Чи ж завжди дитинство було безтурботним, наповненим батьківською любов'ю, іграми та забавами? Як жили минулі покоління дітей та з якими труднощами їм доводилося зустрічатися у період дорослішання? "

Історія дитинства: від найдавніших часів до сьогодні". Так звучала  тема нашої зустрічі в картинній галереї імені М.К.Башкирцевої 19 ЧЕРВНЯ.



Під час неї ми розглянули становлення поняття "дитинство", з'ясували якими були положення дітей у родині, їх освіта,одяг,праця,навчання та розваги, починаючи від стародавніх часів до ХХІ століття. Обмінялися з присутніми дитячими спогадами, погралися, оглянули виставку старих дитячих іграшок. Дякуємо усім присутнім за участь.





БЛАГОДІЙНИЙ КВЕСТ

Музей взяв участь у благодійному квесті "Кожна дитина має право", що був організований Регінональним ландшафтним парком "Диканський". 





В музеї (станція "Краєзнавча") та картинній галереї (літературно-мистецька станція) на дітей чекали цікаві завдання, ребуси, кросворди, головоломки і багато іншого. Дякуємо за участь.






ГАСТРОНОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ "ЕНЕЇДИ" І.КОТЛЯРЕВСЬКОГО

  Серед творів І.Котляревського, чи не найперший, який ми згадуємо – поема “Енеїда”.  Говорити про неї можна годинами і днями: стала першим ...