ТРАДИЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ ДИКАНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

 

Є у нас, працівників культури,  чудова традиція, започаткована дуже давно Крюченко Надією Василівною. Щороку працівники структурних підрозділів Відділу культури відзначають Всесвітній День екскурсовода поїздкою до музеїв, галерей, цікавих майстерень тощо.



Цього року ми обрали Опішнянську громаду. Відвідали комунальне підприємство з виробництва кераміки «Опішнянська артіль» у селі Малі Будища. Чудовий заклад, працівники якого вкладають душу у свою роботу, зберігають гончарні традиції своїх предків. Скільки нового та цікавого ми почули та побачили: дізналися про кропіткий процес створення глиняних виробів; взяли участь в майстеркласі з гончарування та опішнянського розпису;  дізналися про традиції виготовлення дитячої іграшки та кахельної плитки. 




А ще зустріли в артілі дорогого нам друга і гончара – Громового Дмитра Пилиповича (рідного брата нині покійного Олексія Громового, який уславлював наше селище своїми чудовими роботами (поєднання живопису та гончарства), на яких гоголівська Диканька радує око туриста.



Наступною зупинкою була етносадиба  «Лялина світлиця» у с. Опішня, де етнологиня, докторка історичних наук Олена Щербать в колоритній манері розповіла про народні побутові та святкові традиції українства, особливості варіння борщу тощо.



Окремо варто подякувати перевізнику, адже безпечне пересування транспортом під час час подорожі – це запорука збереження життя.

Колектив подорожуючих отримав море позитивних емоцій, корисної та цікавої інформації про традиції Полтавщини. Щиро вдячні усім працівникам вказаних туристичних локацій.

Колектив Диканського історико-краєзнавчого музею імені М.В.Гоголя

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...