ІКОНА "НЕВ'ЯНУЧИЙ ЦВІТ" НАТАЛІЇ ВІТЯЗЬ


5 березня віряни Полтавщини вшановують святиню Козельщанської Божої Матері. У цей день в картинній галереї імені М.К.Башкирцевої відкрилася виставка одного експоната - ікони "Нев'янучий цвіт" неперевершеної художниці Наталії Іванівни Вітязь. 


Присутні поговорили про різноманітності ікон Богородиці, адже за підрахунками фахівців у світі існує близько 800 різних її зображень. Згадали про те, що Євангеліст Лука створив першу словесну, високохудожню ікону Богородиці, яка заклала основи подальшої образності Матері Божої і в літургійній поезії, і в образотворчому мистецтві. 

Поговорили про історії виникнення ікон Іверської Божої Матері та Козельщанської.


 Протоієрей Свято-Троїцької церкви Євген Полтавець у своїй промові сказав, що ікона у виконанні Наталії Вітязь створена канонічно, просто, легко, але водночас - це глибоке бачення образу Богородиці. 


Також священник зробив маленькі копії нової ікони та подарував їх присутнім.


 Ікона "Нев'янучий цвіт" у виконанні Наталії Вітязь є другою її роботою на релігійну тематику. 


Бажаємо художниці творчого натхнення, здоров'я та подальших презентацій шедевральних робіт не тільки на Диканщині, але і в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ВИСТАВКА КАРТИН В.І.КОВТУНА

вітня, у Всесвітній день мистецтва та Міжнародний день культури, у приміщенні картинної галереї імені М.К.Башкирцевої відбулось відкриття ви...